Bezorgen

Online boodschappen bestellen en thuis laten bezorgen bespaart erg veel tijd. Waarom zou je wekelijks zoveel uren besteden voor de boodschappen als je het thuis kan laten bezorgen? 

Niet meer in de rij staan voor de kassa, niet meer sjouwen met zware boodschappen en bespaar op het ritje naar de supermarkt. Ook de verleiding om toch dat pakje koekjes in de winkelkar de gooien is er niet meer bij. Selecteer online alleen de producten die je nodig hebt en zo bespaar je ook nog eens geld uit.

Verschillende supermarkten bezorgen thuis je boodschappen, de mogelijkheden en kosten verschillen erg per supermarkt en filiaal. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Albert Heijn is de enige supermarkt van Nederland waar je zo goed als in het hele land boodschappen thuis kan laten bezorgen. De boodschappen worden tot aan de keuken bezorgd en er zijn vaak thuisbezorgd acties. Bijvoorbeeld gratis bezorging als er bepaalde producten besteld worden. Ook is er de mogelijkheid om de boodschappen bij een pick up point op de halen, zodat je niet thuis hoeft te wachten op de bezorging van de boodschappen.

De tijden om de boodschappen te laten bezorgen zijn erg ruim, van 07:00 's morgens tot 22:00 's avonds van Maandag t/m Zaterdag. Bij de online bestelling kan een tijdslot van 2 uur gekozen worden en je ontvangt nog een SMSje als de chauffeur onderweg is. De minimale online bestelling bedraagt € 70 waarbij de bestelkosten varieert van Euro tot € 12,95 afhankelijk van het tijdslot.

Bezorgt Albert Heijn ook jouw boodschappen? Doe de postcode check hier

De Jumbo werkt met Pick Up Points (PUPs), met als voordeel dat de boodschappen opgehaald kunnen worden wanneer het uitkomt. Op dit moment heeft Jumbo meer dan 200 Pick Up Points en een aantal Pick Up Points bezorgt de boodschappen ook thuis. 

De bezorgkosten zijn € 6,00 met als minimale order van € 25 en als de order boven de € 70 uitkomt krijg je  1 korting op de bezorgkosten. Bezorgen kan 6 dagen per week van maandag tot en met zaterdag van 08:00 's morgens tot 20:00 's avonds.  De bestelkosten voor het ophalen bij een Pick Up Point varieert van € 1,95 tot € 3,50 afhankelijk van het tijdslot. Regelmatig zijn er acties, bestel de actieproducten en betaal geen bezorg of bestelkosten. Deze actie is vaak geldig van maandag t/m donderdag.

Jouw boodschappen laten bezorgen door de Jumbo? Kijk hier voor de mogelijkheden in jouw buurt.

Inmiddels hebben 110 SPAR winkels een eigen online bestelsite waarbij een gedeelte van deze winkels ook de boodschappen thuisbezorgd. Als enige supermarkt in Nederland is het niet nodig een minimale order te plaatsen. Wat verder positief opvalt is dat de bezorging gratis is bij een bestelling van minimaal € 50. Beneden de € 50 zijn de bezorgkosten  4,95. Het is gratis wanneer je ervoor kiest de boodschappen bij de SPAR op te halen.

Bezorging is mogelijk van maandag tot en met zaterdag tussen 08:00 's morgens en 20:00 's avonds.  Bezorgd jouw SPAR supermarkt ook bij je thuis? Kijk hier naar de mogelijkheden.

Ruim 200 PLUS supermarkten bieden een bezorgservice aan waarbij het minimale bestelbedrag slechts  25 is. De bezorgkosten zijn  6 per bestelling en de producten komen direct uit de supermarkt. Het is handig dat er een alternatief aangeboden wordt wanneer een artikel niet voorradig is. Voor het ophalen van de boodschappen betaal je € 2,50 servicekosten voor het verzamelen en klaarzetten van de boodschappen. 

De bezorgdagen en -tijden verschillen per PLUS supermarkt. Doe de postcodecheck en kies uit de bezorgtijden die jouw PLUS supermarkt aanbied. 

De mogelijkheden om boodschappen te laten bezorgen door de Coop supermarkt is nog beperkt, er zijn weinig filialen die de bezorg mogelijkheid aanbieden. De bezorgkosten bij de filialen die het wel aanbieden variëren en zijn maximaal € 4,99. Het minimale order bedrag ligt tussen de  15 en 40.  Bij merendeel van de winkels gelden de volgende bezorgtijden van maandag t/m zaterdag: tussen 08:00 en 12:00 of tussen 12:00 en 18:00. 

Een overzicht van alle Coop webshops is hier te vinden. 

Ook bij de Hoogvliet is het mogelijk jouw boodschappen thuis te laten bezorgen. Op dit moment is dat mogelijk in Alphen a/d Rijn, Voorschoten, Woudenberg e.o., Ypenburg/Nootdorp, Amsterdam, Den Haag en H-I-Ambacht e.o. Bezorging is mogelijk 6 dagen per week van maandag t/m zaterdag van 18:30 tot 21:00. En op vrijdag en zaterdag van 09:30 tot 12:00. De bezorgkosten zijn € 4,99 bij een minimale order van € 50.

Bij de meeste Hoogvliet supermarkten is het wel mogelijk boodschappen online te bestellen en op te halen bij de Hoogvliet in de buurt. Ook heeft Hoogvliet vaak aanbiedingen die alleen geldig zijn bij een online bestelling. Er zijn vaak online acties zoals geen servicekosten ter waarde van € 2,50 bij het bestellen van bepaalde producten.

Conclusie

Thuis bezorgen van boodschappen is in opkomst en zeker Albert Heijn is daar actief in. Andere supermarkten volgen snel en jouwsupermarkt.nl verwacht dat online boodschappen doen enorm in populariteit zal toenemen. Mensen die ervaring hebben met de online supermarkt zijn vaak erg tevreden, besparen tijd uit en online boodschappen zijn van goede kwaliteit vergelijkbaar met de vertrouwde supermarkt om de hoek.

Overzicht

 
Supermarkt Pick Up Point Thuisbezorgen Bezorgtijden Minimale order Bezorgkosten
     07:00 - 22:00 ma t/m za  70  3,95 - € 12,95
        08:00 - 20:00 ma t/m za  25  6,00
        08:00 - 20:00 ma t/m za   € 0 € 4,95
        Verschilt per filiaal  € 25  € 6,00
       08:00 - 18:00 ma t/m za  15 - 40 € 4,99
      

 18:30 - 21:00 ma t/m za   09:30 - 12:00   vr & za

 € 50  4,99

 

 

 

 

Boodschappen Lijstje

Geen Producten